Dogme-drossel

En af de små-fåtallige efterårs-Ringdrosler har siden Mie opdagede den for en lille uges tid siden holdt til på vores græsplæne, hvor den sammen med Solsorter har mæsket sig i nedfaldspærer m.m.

Min tålmodighed og tilrådighedstående tid har desværre ikke rakt til at få et ordentligt billede af fuglen – også fordi det bestemt ikke er “dorske drosler”, de er tværtimod meget agtpågivende, både dén og Solsorterne, og flygter for den mindste forstyrrelse.

Så det er kun blevet til dette dogme-billede – se om du kan finde fuglen!

Ringdrossel, Tømmerby, oktober 2008. Foto: Jørgen Peter Kjeldsen/ornit.dk.
Ringdrossel, Tømmerby, oktober 2008. Foto: Jørgen Peter Kjeldsen/ornit.dk.

(PS busken her – hvis røde bær både Ringdrossel, Solsort, Munk m.fl. er meget glade for – stammer oprindeligt fra feltstationen på Lyngevej, hvor jeg for mange år siden “kom til” at låne en kvist til “stiklingsformering” – eller også var det Irene! Men hvorom alting er, så har den nu vokset sig stor, og sætter hvert efterår en masse bær. Jeg ved ikke hvad den hedder – men fuglene kan li’ den! Efter sigende skulle den oprindelige busk ikke længere findes på Lyngevej – så hvis nogen gerne vil have en “aflægger”, så kan de henvende sig hos Mie og mig)…